HTML

világnéző

Friss topikok

  • OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: Wikipédiás fals információkból összeollózott cikk. 1. BM-21-ek rég kivonásra kerültek. Kohótöltel... (2014.09.17. 08:59) Egy hétig se tartanánk ki az oroszok ellen
  • mrZ (törölt): A tűzszüneti tárgyalások a uki elnök kiugrási kisérlete volt. Befuccsolt, mert megérkezett (az ame... (2014.09.08. 23:41) Egy új Transzdnyeszter születése
  • Globetrotter2014: @mrZ: na igen azért ragadt nálunk egy rakás elavult MIG29es. Vagy akkor miért is? Az mond valamit... (2014.08.08. 17:02) Keleti zárás?
  • Orszag: @.Gordon Gekko.: A kínaiak pont a betelepülő-elszaporodó módszerrel szereztek területeket, különös... (2014.07.27. 12:43) Érdemes-e sarokba szorítani Oroszországot?
  • kuki123: Romániában majdnem 80 ezerrel csökkent a lakosságszám, papíron de valójában úgy 2 millió Magyaror... (2014.07.13. 14:53) Nagyot nőtt az EU népessége

Ez Orbán nagy győzelme lehet

2015.10.20. 23:15 KANADA

A hónapok óta tartó és inkább csak súlyosbodó menekültválság azt mutatja, hogy szép szavakkal és puha bánásmóddal nem megoldható, sőt inkább gerjesztő hatással van rá. Ezzel szemben a határozott és erélyes fellépés képes gátat szabni ennek, amelyet a magyar határzár is példáz. 

Igen, akik jönnek ők is emberek, igen nekik is joguk van a jobb élethez és igen, valóban sokszor nem ők tehetnek, azért a helyzetért, amibe kerültek és ami elől menekülnek. A válság a Nyugat, elsősorban az Egyesült Államok felforgató politikája miatt alakult ki és ha már ilyen jól sült el Törökország és Oroszország szemszögéből, hát ők is beszálltak, hogy véletlenül se legyen hamar vége. A szír polgárháborúban tényleg mindenki-mindenki ellen van még a háttérhatalmak között is, de sokszor találkoznak az érdekek is. A menekültek áradatával nemcsak a törökök büntetik Európát, hanem az oroszok is, hiszen többek között - sok más dolog mellett -, ezért is szállhattak be a buliba, hogy véletlen se legyen vége a szír polgárháborúnak. Nem kell álszenteskedni, e két hatalom nagyon is örül, hogy Európa szenved, édes a bosszú a sérelmekért, ráadásul kiváló zsarolási lehetőség. Így amíg látják, hogy az EU nem képes határozottan és egységesen fellépni, nem is lesz vége.

Viszont csak egy megoldás van, amihez az emberiességet hirdető liberális európai hatalmak - az Egyesült Államokkal ellentétben - elszoktak: az erő politikája. Pedig olyan hatalom még nem volt a történelemben, amely erőszakosság nélkül képes volt fennmaradni! Európa, úgy próbál nagy játékosként túlélni, hogy önként lemond az erő jogáról, miközben minden más játékos nagyban alkalmazza. Ez belátható, hogy bukáshoz vezet. Az EU jelenleg, úgy viselkedik, mint egy harcolni nem akaró elefánt. Hiszen gazdasági ereje nagyobb, mint az Egyesült Államoké, összesített haderejét és képességét tekintve mégis messze elmarad attól. Mintha teljesen kiveszett volna a harci szellem. 

De talán most megmutatkozik a megoldást jelentő út, amelyet Orbán Viktor már hónapok óta hirdet és próbálja megértetni Európával. Határozott és erélyes fellépésre van szükség, nem lehet a határokat papírok nélkül és hőzöngéssel átlépkedni. Miközben az államok saját polgáraiktól elvárják, hogy viselkedjenek jogszerűen, képesek legyenek igazolni magukat és a kijelölt határátlépési pontokon közlekedjenek, addig emberek százezreit buszoztatják határokon át, anélkül hogy tudnák kik is ők valójában! Ez maga a megvalósult rémálom! Mindamellett egy jogkövető állampolgár számára teljességgel elfogadhatatlan!

Európa határait szigorúan kell védeni, nincs más út. Azon szerencsétlen államok, amelyek láthatóan Németország utasításait követik, most nagy bajban vannak (Németországgal együtt). Ausztria, Szlovénia, Horvátország és Szerbia jól láthatóan szolgalelkűként viselkedett eddig, de lassan kezdenek rájönni, hogy nincs jobb megoldás a magyarországinál. Képtelenek lesznek valahol kerítést emelni és szigorúvá válni, azt a politikát folytatni, amelyet vehemensen bíráltak, ezzel meghasonulva önmagukkal és óriási vereséget szenvedve azon országgal szemben, amelynek bírálásáért cserébe jó pontokat reméltek. Ez mindenképp nagy győzelem lehet Orbán Viktornak és komoly beismerés az EU számára: Igen, igaza van!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezo.blog.hu/api/trackback/id/tr78008025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása