HTML

világnéző

Friss topikok

  • OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: Wikipédiás fals információkból összeollózott cikk. 1. BM-21-ek rég kivonásra kerültek. Kohótöltel... (2014.09.17. 08:59) Egy hétig se tartanánk ki az oroszok ellen
  • mrZ (törölt): A tűzszüneti tárgyalások a uki elnök kiugrási kisérlete volt. Befuccsolt, mert megérkezett (az ame... (2014.09.08. 23:41) Egy új Transzdnyeszter születése
  • Globetrotter2014: @mrZ: na igen azért ragadt nálunk egy rakás elavult MIG29es. Vagy akkor miért is? Az mond valamit... (2014.08.08. 17:02) Keleti zárás?
  • Orszag: @.Gordon Gekko.: A kínaiak pont a betelepülő-elszaporodó módszerrel szereztek területeket, különös... (2014.07.27. 12:43) Érdemes-e sarokba szorítani Oroszországot?
  • kuki123: Romániában majdnem 80 ezerrel csökkent a lakosságszám, papíron de valójában úgy 2 millió Magyaror... (2014.07.13. 14:53) Nagyot nőtt az EU népessége

Putyin pácban

2014.07.05. 20:57 KANADA

A legújabb hírek szerint az orosz szakadárok egyre jobban szorulnak vissza Ukrajnában, sorra vesztik el az általuk uralt településeket. Kétségkívül a nap híre Szlovjanszk feladása, amely város igen fontos fellegváruk volt. Mindez Putyinnak is igen nagy gondot jelent, hiszen ő a válság elhúzódására játszik, mivel beavatkozni nem akar vagy inkább nem tud. Oroszország elment a falig, katonai beavatkozása esetén országa gazdaságát pár hónap alatt romba döntené a Nyugat. Hiszen bármennyire is érezte magát erősnek Oroszország, rá kellett jönniük, hogy nem azok. Már a Krím ellátása és beolvasztása is komoly gondokat okoz.

Viszont, ha Putyin nem védi meg saját népét, akkor is népszerűsége komoly csökkenésére számíthat. Eddig minden propagandával a nagy orosz büszkeséget és erőt hirdette - a téli olimpia megnyitója is ilyen volt - most meg kénytelen szánalmasan meghátrálni. Hol van hát a rettenthetetlen Oroszország, amelyet tisztel a világ? Még a szomszédban is orosz állampolgárok halnak meg nap, mint nap. Ez így komoly blama lesz, bármit is tesz Putyin.

Oroszország egyre jobban szorul vissza és a hatalmi játszmákban vesztésre áll. A népessége túl kicsi (ráadásul fogy is) ahhoz, hogy megfelelő gazdasági erőtér lehessen, ezért is lenne fontos számára, hogy a létrehozott Eurázsiai Unió tagja legyen a 42 milliós Ukrajna is. Keleten nyomasztóan vetül az üres Szibériára a nagy népességű Kína árnyéka, továbbá a fejlett Nyugat népessége is sokszorosa Oroszországnak. Egy biztos, innen nehéz lesz felállni.

56 komment

Címkék: ukrajna oroszország putyin

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezo.blog.hu/api/trackback/id/tr166463609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

grani 2014.07.05. 22:29:19

Igen, jól látod. Oroszországnak csak a Krím kellett. Kelet Ukrajnában nem orosz állampolgárok élnek, hanem oroszul beszélő ukrán állampolgárok. Kelet Ukrajna nem kell az oroszoknak. A lakosság se támogatná Donbász bekebelezését. Az oroszok szeretnek jól élni és Ukrajna nyűg a nyakukon. Eddig támogatták Ukrajnát, most viszont az egészet a nyugat nyakába lőcsölik. És röhögnek egy jót. Rászabadítanak 42 millió éhenkórászt az EU-ra. Oroszország már lemondott arról, hogy valaha is Európa része lesz. Keletnek fordult. Mi van Európában, amit nem kap meg Ázsiától? Viszont honnan fogja majd az EU megkapni azt, amit most Oroszországtól kap?
Ja, a német kancellár Kínában fog főzni :) Szóval ekkor seggnyalást még OV se csinált.
www.welt.de/politik/deutschland/article129812850/Merkel-kocht-das-Fleisch-das-Mao-liebte.html

Na, szóval, nem Putyin van a pácban, hanem az EU. Az USA elérte, hogy az EU tőle függjön, mint gyarmat. Megakadályozta, hogy az EU hozzájusson a kimeríthetetlen orosz nyersanyagbázíshoz, és hogy egy Atlanti óceántól a Csendes óceánig terjedő gazdasági térség jöjjön létre. Fognak még fázni az emberek az EU-ban télen. Pár év és megépülnek a gázvezetékek Kínába, Indiába.

antisystem 2014.07.05. 22:36:13

"Oroszország egyre jobban szorul vissza és a hatalmi játszmákban vesztésre áll." - na ya... leszámítva, hogy a jelek szerint Ukrajnával kapcsolatban elérte mindkét célját, egyfelől megőrizte a saját meleg-tengeri katonai bázisát a Krím VISSZAszerzésével, csakúgy, ahogy a NATO-t is úgy tűnik, sikeresen távol tartotta a saját kerítésétől, ami a saját nagyhatalmi létének záloga.
De spec van egy dolog, amiben vitathatatlanul a Nyugat az erősebb, és az a propahanta... igaz, hogy az EUROMajdan egy kuplerájba és véres polgárháborúba fordult, igaz, hogy Ukrajna óráról órára szegényedik, igaz, hogy Oroszország a két céljából az egyiket már biztosan, a másikat nagy valószínűséggel elérte... és igaz, hogy mellékhatásként beteljesülőben az amerikai politika mindenkori rémálma a Moszkva-Peking közeledésről - DE azért a Nyugat propahantája szerint nyilván Putyin van pácban, és a Nyugat nyerőben... mert ugye az nem a tényekkel törődik, hanem a feelinggel:)

Ja, és nyilván Putyin népszerűsége csökkenésnek fog indulni - ez törvényszerű következménye annak, ha egyszer egy politikus népszerűsége a csúcsokra emelkedik - mint Putyiné az elmúlt hónapokban - utána csökkenni szokott... egyetlen politikus sem szokott tartósan 85% körüli népszerűséggel létezni, le fog az zuhanni úgy 60% köré - TERMÉSZETESEN.

antisystem 2014.07.05. 22:44:57

@grani: "Na, szóval, nem Putyin van a pácban, hanem az EU. Az USA elérte, hogy az EU tőle függjön, mint gyarmat. Megakadályozta, hogy az EU hozzájusson a kimeríthetetlen orosz nyersanyagbázíshoz, és hogy egy Atlanti óceántól a Csendes óceánig terjedő gazdasági térség jöjjön létre." - persze, erről szól ez az egész narancsos-rózsás-Majdanos katyvasz, az USA európai dominanciájáról... miután felsültek Irán megdemokráciaexportálásának és az eredeti tervek szerinti Nabuccoval amerikai kézbe kerülő iraki gáztól függővé tett Európával, most rá akarják tenni a kezüket az Ukrajnában lévő CSAPOKRA - kétirányú függést létrehozva, egyfelől Oroszország másfelől az EU függését is egyidejűleg - másfelől természetesen minden erőt bevetve fúrni kezdték - a napnál világosabban EZÉRT - az Ukrajnát elkerülő Déli Áramlatot...

Oroszországnak meg az a teendője, hogy bármi áron és bármi módon megvalósítja a Déli Áramlatot - az USA-nak meg meghagyja a stratégiai értékét vesztett ukrán területek gazdasági reanimálását:))) Ebben a globális sakkjátszmában Putyin következő lépésének - a Krími támaszpont biztosítása, a NATO távol tartása, a kínai közeledés után - a következő lépésének a Déli Áramlat biztosításának kell lennie.

mrZ (törölt) 2014.07.05. 22:51:01

A populáció fogyás MINDEN fejlett országra jellemző. Ezért importálnak bevárdorlókat.

>>... most meg kénytelen szánalmasan meghátrálni.
Ja, előre hátrálnak. Krím már orosz terület.

>>Már a Krím ellátása és beolvasztása is komoly gondokat okoz.
Bizonyíték?

>>Ez így komoly blama lesz, bármit is tesz Putyin.
Mi az a bármi?

>>Nyugat népessége is sokszorosa Oroszországnak.
És akkor tengerbe szorítjuk őket?

>>...katonai beavatkozása esetén országa gazdaságát
>> pár hónap alatt romba döntené a Nyugat.
Kifogy a bmwx6 a kereskedőnél?

Poszter, mekkora marha vagy!!!!!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.07.05. 23:15:38

@antisystem:

" egyetlen politikus sem szokott tartósan 85% körüli népszerűséggel létezni, "

- Göncz Árpád vajon politikus volt?

kvadrillio 2014.07.05. 23:23:53

PUTYIN EGY NAGYON OKOS EMBÖR ! :)

kvadrillio 2014.07.05. 23:38:27

Infografika: Mi-28N Éjjeli vadász az orosz légierő fő csapásmérő helikoptere
Infografika: Mi-28N Éjjeli vadász az orosz légierő fő csapásmérő helikoptere

Ми-28Н «Ночной охотник» – основной ударный вертолет российских ВВС

orosz fegyverek,
Teljes szöveg: hungarian.ruvr.ru/2014_07_04/Mi-28N-Ejjeli-vadasz-az-orosz-legiero-fo-csapasmero-helikoptere-6558/

....SZTEM EZ ANNYIRA JÓÓÓÓ ! :)

kvadrillio 2014.07.05. 23:43:07

Lépfene: jó állapotban vannak a kórházban kezelt betegek
2014, július 5 - 21:46

Belföld
Friss hírek

Mind a nyolc, lépfenével fertőzött beteg jó általános állapotban van - közölte a debreceni Kenézy kórház sajtószóvivője szombat este az MTI érdeklődésére.

Lénárt Beáta megerősítette: a pénteki ügyeletben további két beteget vettek fel a kórház infektológiai intézetébe, így jelenleg összesen nyolc beteg kap antibiotikum kezelést lépfenefertőzés gyanúja miatt.

Mind a nyolc beteg jó általános állapotban van. Az első napokban felvett betegek hazaengedésére optimális esetben néhány napon belül kerülhet sor - tette hozzá.

MTI - alfahir.hu

...MI MEG MAGYAROK, FŐLEG BOTULIZMUSBAN, LÉPFENÉBEN ÉS HASONLÓKBAN PL. AFLATOXINOS PAPRIKÁBAN VAGYUNK ERŐSEK ! NAPERSZE MEG A MEZŐGAZDASÁGÉRT FELELŐS MINISZTER ÉS A LÉPFENÉS MARHAHÚS TŰERJESZTŐ KIEMELKEDŐ KORRUPCIÓS KŰOOPERÁCIÓJÁBAN....... :o)))...emberélet nem számít...

jogalany 2014.07.06. 01:40:03

Afelé hajlok, hogy Putyin az utóbbi időben több hibát is vétett.
Persze csak akkor, ha Ő maga is nem az usa szekerét tolja, mint eddig sokszor.
Beavatkozás nélkül, az Ukrajnai szabadság pártiak veszteni fognak, nehéztüzérség és légi bombázás és nehéz páncélosok a Kijev oldalán vannak. Kijev meg fog ölni pár ezer embert, és az Ő vérük Putyinra is rácsorog. A több ezer fős Donyecki seregből ezer sincs aki helyi lenne.
A cél minden hatalomnak a területük növelése, de minimum megőrzése, és Kijev ezért a nyugat támogatásával mindent meg is tesz, nem úgy mint Putyin. Az Usa sosem mérlegelt, sem dominika, sem Nigéria, sem Vietnam, sem grenada, sem stb., hanem bevetette a fegyveres erejét. Putyinnak erre nem volt a pucájában elég vér. És a népe ezt majd nem fogja tolerálni.

antisystem 2014.07.06. 02:10:26

@jogalany: "Az Usa sosem mérlegelt, sem dominika, sem Nigéria, sem Vietnam, sem grenada, sem stb., hanem bevetette a fegyveres erejét. Putyinnak erre nem volt a pucájában elég vér." - valóban, egyre inkább úgy tűnik, hogy Putyin a vért nem a pucájában, hanem az agyában hordja, nem azt csinálja, mint az USA, amelyik az utóbbi időben - mondjuk úgy Vietnam óta - egyetlen háborúját sem volt képes megnyerni, egyetlen helyen sem volt képes a helyzet konszolidálására, csak még nagyobb káoszokkal és még több vérrel járó legjobb esetben is patthelyzetek legyártására.
Úgy tűnik, Putyin, mint érdemi stratéga, tudja, hogy nem úgy lehet háborút nyerni, ha kivont karddal ordítva kirontunk a budiból neki a betonfalnak... a vicces inkább az, hogy a túloldalon nincs egyetlen érdemi stratéga se - tán a gondosan egyensúlyozó Merkelt leszámítva...
Putyinnak az ellenfele rég nem párezer ukrán ultranaci pojáca - azok nem okok, hanem következmények... voltaképp néhány óra alatt likvidálni tudná őket katonailag, csak hát semmire sem menne vele hosszabb távon, ha a problémát nem számolja fel, amiből ezek a feszkók támadnak... neki az USA európai dominanciáját kell felszámolnia. Az meg nem 3 nap lesz, és nem 2 csata, hanem több éves folyamat. De úgy látom, a "narancsos forradalom reloaded" Majdannal ez eldöntetett...

Neki egyáltalán nem lenne jó hosszú távon katonailag beavatkozni Kelet-Ukrajnában, mert azzal Kelet-Ukrajnát Oroszországhoz kötné, Nyugat-Ukrajnát meg a NATO-ba lökné, és ezzel a NATO máris elérte a fő célját, az orosz határok ellenőrzésének lehetőségét. Mit gondolsz, az "amerikai szakértők támogatta" Majdanosok miért provokálják folyamatosan? Nem, ebből Putyinnak katonailag ki kell maradnia, politikai kártyákkal kell elérnie a föderatív Ukrajnát - ami ebben a formában nyilván nem lesz soha NATO tag:)))

És nem, a klasszikus kolonializáció kora egy évszázada véget ért, a nagyhatalmak már rég nem a saját területüket akarják növelni. A neokolonializációban az államok a befolyási övezetekért hajtanak - Putyin pl. azért, hogy Európában az USA-t kiüsse a nyeregből, ez lett Oroszország nyilvánvaló távlati célja - az elmúlt évtizedek tükrében azt kell mondjam, hogy teljesen érthető módon. Ha ez sikerül, egyből meg fognak szűnni a "színes forradalmak", és az ehhez kapcsolódó ultranaci dolgok... az ok felszámolásával a következmény is eltűnik.

hetyke81 2014.07.06. 02:51:51

Ennyi butaságot! Olvass után azért! Annyit mondok, hogy pár hónap, és mindenki Putyinék seggét nyalja...

☉ ☾ 2014.07.06. 07:14:24

Oroszország csődközeli állapota régóta köztudott tény, nyugati tőke, üzleti segítség nélkül még a nyomort sem tudnák fenntartani. Katonai elemzők szerint ha Ukrajnában bevetették volna a vadászrepülőiket, akkor az ország repülési potenciálja (üzemanyag, fenntartási költség) két évre kimerült volna. Úgy csőd az egész ahogy van, és senkinek nem érdeke segíteni rajtuk.
Csak a merülő gáztartalékokban bízhatnak, de azt sem képesek normálisan hasznosítani, mert politikai fegyvernek használják, ami miatt kockázatos velük üzletet kötni.
Putyin egy katasztrófa minden tekintetben.

grani 2014.07.06. 07:17:00

@antisystem: A Déli Áramlaton gőzerővel dolgoznak. Ausztriát is rávették, hogy kötelezze el magát. Pedig az osztrákok az nem Balkán, ahol hagyományosan erős az orosz befolyás. OV is besorolt az oroszok mögé.
Az oroszoknak van B tervük is. A ROSZNYEFTY pld. költözik távol keletre. A lakosságot is próbálják a távol keletre átírányítani. Olyan település szerkezeti modellt akarnak kialakítani, mint Kanada. A lakosság nagyvárosokban a déli határvidéken él. Az északi vidékekre meg váltómüszakban járnak majd dolgozni. A pénzeket a nyugati országrészből szépen átcsoportosítják keletre. Vlagyivosztok, Habarovszk, a Szahalin szigete szépen fejlődik. Az oroszok mind Kínával, mind Japánnal jó kapcsolatokat próbálnak kialakítani. Kína és Oroszország közötti határszakaszon az átjutás, a határmenti kereskedelem sokkal jobban fejlődik és sokkal egyszerűbb, mint a nyugati határszakaszon. Gyakorlatilag az Urálig már a Kínai áruk dominálnak. Nem kizárt, hogy az orosz-kínai kereskelmi forgalom nemsokára jöanban és vagy rubelben fog folyni. Nem lesz szükség annyi dollárra.

grani 2014.07.06. 07:20:34

@☉ ☾: Szerinted köztudott? Hát szerintem ezt a marhaságot csak te találtad ki :D
Az oroszok csak ebben az évben tartottak annyi hadgyakorlatot, amivel az ott felhasznált készeletkkel akár Budapestig is mehettek volna :) Na aludj nyugodtan, nem megyünk felétek. Egy lépfenés ország kinek kell :D
Ja, a gázbevétel az olajból származó bevételeknek csak a tizede. Szóval nem kell ezt túldimenzionálni.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.07.06. 07:25:24

Az idő Putyinnak dolgozik, szóval nincs gond.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.07.06. 07:26:51

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Göncz nem volt hatalmi politikus, ő egy jelképes posztot töltött be.

Krisz11 2014.07.06. 09:19:07

@☉ ☾: "Oroszország csődközeli állapota régóta köztudott tény, nyugati tőke, üzleti segítség nélkül még a nyomort sem tudnák fenntartani. Katonai elemzők szerint ha Ukrajnában bevetették volna a vadászrepülőiket,.......üzemanyag, fenntartási költség két évre kimerült volna."

Bírom az ilyen propagandista bohócokat. Áruld már el, ki és mennyit fizet ezért?
Csak 1 dolgot mondanék: hallgassa meg bárki a Tálas Péter Stratégiai Védelmi Kutatóközpont igazgatóval készitett keddi Inforádió interjút. Pont arról beszél, hogy 110 dollár/hordónkénti olajárnál oroszország a csúcson van. A jólét emelkedik, a gazdaság meg szárnyal.

Krisz11 2014.07.06. 09:25:21

"Oroszország elment a falig, katonai beavatkozása esetén országa gazdaságát pár hónap alatt romba döntené a Nyugat."

Kezdem amúgy az "1984" Orwell regényben érezni magam. Amikor orrba szájba nyomják az olyan propaganda atlantista cionista szöveget, amit 100-ból 1 ember hisz el, akkor ott komoly gáz van.

Az eu örül, ha az ő kormányai nem dőlnek romba. Lassan több az unióban az euroszkeptikus mint az úniópárti.
Amúgy mi volt a legkeményebb intézkedés,amit az únió meg mert hozni? Bizonyos vízumjogok lehetséges módosításával való feltételes fenyegetés. Bohócok.

☉ ☾ 2014.07.06. 09:55:50

"Krisz11" és "grani" figyelmébe, bár amennyire flepnisek, lehet meg sem értik ami le van írva...

Tálas Péter:
"Putyin tökéletes populista nacionalizmust valósít meg Oroszországban. Nem véletlen, hogy sokaknak imponál Európában, ahol újra terjed a rendpártiság és a nacionalizmus kultusza." " Az orosz gazdaság látványosan lassul, az orosz társadalom egyelőre képtelen modernizálódni, s az elnök egyre gyakrabban kénytelen szembenézni az elégedetlen városi középrétegek tiltakozásával is. A Krím "visszaszerzése" és az orosz nacionalizmus felszítása egyfajta belső válságkezelés is."

☉ ☾ 2014.07.06. 10:00:25

@Krisz11: Ilyeneket irogatsz:
"A magyarok sosem voltak nácik", "Amúgy nem értem a balliberális vergődést. Ha nem építik meg Paksot, akkor honnan lesz ipari áram? Tekerik a biciklin a dinamót, vagy mi?! - te annyira hülye vagy, komolyan, igaz jobbikos lehetsz. Ja, és zsidózol is, amit ugye egy kommentben megtehetsz, de a valósággal szemben gondolom összehugyozod magad.

☉ ☾ 2014.07.06. 10:03:54

@Krisz11: Aztán ilyent is találtam tőled:
"Az igazság az, hogy a nők egy nagyon jelentős része (talán többsége?) sem akar női vezetőket." - kész, az előzményekkel együtt egy iskolázatlan magyarhülye vagy.
Majd felveszlek járdát seperni.

☉ ☾ 2014.07.06. 10:09:55

Krisz nevű versenyzőnk ilyeneket is írt:

"Én örülök, hogy fehér vagyok.
És nem zavar, ha valaki cigány, vagy néger, ameddig otthon a 4 fal között csinálja."

Hát kedves blogszerkesztők, csak kérdezem, nem kellene az ilyen taknyot kivágni a picsába?

☉ ☾ 2014.07.06. 10:13:20

"grani" is jó, figyeljetek. ezek a világ butái:

grani a felmelegedésről:
"Na bumm. Felmelegszik. A magyaroknak mi a rossz ebben? Átlag 9om a tengerszint feletti magasság. Ha növekszik a tengerszint, akkor közelebb lesz a tengerpart. És miért sírjanak a magyarok, ha mondjuk átcsúsznak a mediterrán éghajlatba? Vagy adja isten a szubtropikusba? Viszont már most nem ártana bazi nagy víztározókat építeni és visszatartani mind a Tisza, mind a Duna vízét. A Hortobágy, ami eredetileg mocsár volt, nagyon is jó lenne beltengernek."

hahahahahahahahaha

grani 2014.07.06. 10:21:55

@☉ ☾: Ja, hogy te az egyik elmebeteg törzslakó vagy? Bocs, hogy szóltam hozzád. Ne izgasd magad, pihenj egy kicsit. Jobbulást :)

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.07.06. 10:23:26

@☉ ☾:

A nyugati modell bukása után majd úgyis választani kell:
- legyen fasizmus,
- vagy nem-liberális demokrácia, mint Oroszországban.

Krisz11 2014.07.06. 10:30:51

@☉ ☾: "iskolázatlan magyarhülye vagy"

Ezek szerint te nem vagy magyar ...
Viszont szánalmas hülye az vagy. A butaságok alapján, amiket leírsz.

conchita wurst 2014.07.06. 10:33:54

'Oroszország elment a falig, katonai beavatkozása esetén országa gazdaságát pár hónap alatt romba döntené a Nyugat.'

Ukrajna gazdaságát pedig már romba is döntötte..:DDDD

mrZ (törölt) 2014.07.06. 10:42:20

@☉ ☾:
Kisfiam, nagy prosztó vagy ha nem tudod megvédeni az érveidet és mellébeszéléssel terelsz. Kíváncsian várom hogyan maradsz a témánál, érvelsz, bizonyítasz.
Mondjuk kezdheted ezzel:

>>Oroszország csődközeli állapota régóta köztudott tény,...
Mert ugye teljes adósság:
www.tradingeconomics.com/russia/external-debt
pénzügy tartalékok:
www.tradingeconomics.com/russia/external-debt
Kereskedelmi többlet:
www.tradingeconomics.com/russia/balance-of-trade
Ideális befektetési környezet:
data.worldbank.org/indicator/BX.KLT.DINV.CD.WD

A nyugatnak ezért kell a háború, mert ÜZLETI ALAPON legyőztek minket, a saját pénzügyi fegyverünket dugták fel a seggünkbe.

Krisz11 2014.07.06. 10:48:19

Most függetlenül attól, hogy a poszt milyen gyenge propaganda szöveg: Ukrajna totális csődben van. Kb olyan szinten, hogy a havi 30.000 forintos nyugdíjakat kell majd havi 15.000 forintra csökkenteni, hogy kapjanak IMF hitelt.
Csak két út lehetséges:
1.) amikor ezekre ráeszmélnek, a nép fellázad, és visszasírják magukat az oroszokhoz,
2.) Európa (főleg a nyugat, de Magyarország is) beletol az 50 milliós ukrajnába kb egy éves Lengyel GDP-nek megfelelő összeget úgy grátisz alapon, és akkor kb elkerüli a teljes államcsődöt, és a politikai befolyását is megtartja.
Én inkább az elsőre szavaznék. Itt dől el (bár szerintem már eldőlt), hogy az atlantista hatalom gazdasági szövetség, vagy politikai birodalom építés.

conchita wurst 2014.07.06. 10:53:07

@Krisz11: Van ezer más lehetőség is, pl. Ukrajna feldarabolódása.

Végül is nincs hagyománya ilyen államalakulatnak a mai területén.

midnight coder 2014.07.06. 10:59:05

Ha valaki ezt megszívja, azok az ukránok lesznek. Meg az EU. Különösen hosszabb távon: az oroszok a naftát el tudják adni a kínaiaknak is - és amúgy is egyre inkább a kínaiak lesznek azok akik áruval is tudnak fizetni érte.

☉ ☾ 2014.07.06. 11:12:22

@mrZ: Nyugodj meg. Nincs semmi gond, senki nem ver tarkón, mert nem tudsz összefoglalni pár pénzügyi fogalmat. A kisebbrendűségi érzeted sem számít nekem semmit, egy szarban fetrengő gyík is lehetsz, vagy egy vaskalapos bankár, tök mindegy, a bejegyzésed és a linkelt grafikonok magyarázat nélkül semmit sem érnek.
Ezt persze te sem érted, de ismétlem, ez nem baj, ebből élnek mások - mások meg abból, hogy te segghülye vagy ehhez, de ez most nem érdekes.

Adok egy kis adomát, leckét, mantrát, ami vagy felháborít vagy megértesz belőle valamit - van erre esély? - ezen elindulhatsz, vagy helyben káromkodhatsz és habzó szájjal őrjöngsz, ez is a te dolgod.

Adományom a következő mondat:
Putyin megszilárdítja az orosz gazdaság jelenlegi növekedési modelljét, amelyben az energiahordozó-exportból eredő bevételek emelkedése szükséges a hazai fogyasztás finanszírozásához.

Ne idegeskedj.

antisystem 2014.07.06. 11:22:38

@Krisz11: "Én inkább az elsőre szavaznék." - nagyjából egész Európa, leszámítva az EU politikai elit pár "atlanti tégláját"... Európa momentán sem nem olyan gazdag, sem nem olyan hülye, hogy túl hosszan vagy túl sokat fizessen az USA világhatalmi érdekeiért... benne az amerikai befolyás növekedéséért Európában is...
Az EU alapvető érdeke az lenne, hogy kb egyenlő távolságban Moszkvától, Washingtontól és Pekingtől ápolgatni a baráti viszonyt mindegyikkel és jókat üzletelni velük kölcsönös előnyök alapján... EU-nak ha valami végképp nem érdeke, és nem lehet célja, az akármelyik felsorolt unilaterális hegemóniája...
Ehhez persze az kellene, hogy az EU se az USA-n élősködjön katonailag - mert addig az utóbbi ab ovo feljogosítva érzi magát az EU dolgaiba való beleszólásra.... és persze marginalizálni kellene az EU politikai szervezeteiben az "atlanti téglákat"... és aztán egyértelművé lehetne tenni, hogy a saját birodalmi érdekeiket ne velünk akarják megtámogattatni, megfinanszíroztatni... verjék csak a sajátjukkal...

Alick 2014.07.06. 11:24:47

Putyin még mindig kiszámíthatóbb vezető, mint akár a brüsszeli gittegylet, akár az utóbbi néhány évtized amerikai vezetése...

conchita wurst 2014.07.06. 11:29:07

@antisystem: Nincs olyan hogy EU érdek, így képviselni sem képviseli senki ezt az érdeket.

Kína, Oroszország, az USA egy állam, az EU pedig egymással ellentétes érdekü kis államocskák laza halmaza, akik kb. a pénzük 2%-át költik közös célokra.

mrZ (törölt) 2014.07.06. 11:33:17

@☉ ☾:
Még mindig nem indoklod az orosz csődközeli helyzetet.

kvadrillio 2014.07.06. 12:06:55

nu, mostanra "PÁCBAN AZ EGÉSZ VILÁG" ! HMMM...ÉS AZÉRT ALJAS, AMIT A ZUSA, A ZOROSZOKKAL CSINÁL, MERT EZ A VILÁGVÁLSÁG ONNAN GYÜTT !!!!! EZT A VILÁGVÁLSÁGOT AZ USA ROBBANTOTTA KI, AZ USÁ-BÓL INDULT EL VILÁG KÖRÜLI ÚTJÁRA !!!!! AZH USA UMBULDÁZOTT, HARÁCSOLT, KAPZSISKODOTT, CSALT ORRBA-SZÁJBA, CSINÁLT OLYAN PÉNZÜGYI MACHINÁCIÓKAT, AMIK MEGINGATTÁK (CSŐDBE DÖNTÖTTÉK !) A BANKRENDSZEREKET, TÁRSADALMI CSOPORTOKAT SZÉLES E VILÁGON ! HATALMAS PÉNZÜGYI VESZTESÉGEKET OKOZOTT, ORSZÁGOK MENTEK CSŐDBE, MILLIÓK HALTAK MEG MIATTUK ! S....., AKKOR Ő, A LEGNAGYOBB MACHINÁTOR, A MIATTUK GYENGÉLKEDŐ ORSZÁGOKBÓL MÉG KIPÉCÉZ EGYET-EGYET, HOGY UN. GAZDASÁGI HÁBORÚVAL MÉG JOBBAN FÖLDBEDÖNGÖLJE ! HÁÁÁÁT, MIT KÉPZEL MAGÁRÓL A ZUSA ?????????
KIHASZNÁLTA, ÁTVERTE A FÖLD LAKOSSÁGÁT ÉS MÉG Ő AKAR FENEGYEREKET JÁCCANI ????? ÖSSZE KÉNE A FÖLD ORSZÁGAINAK FOGNI ÉS MÓRESRE TANÍTANI, HOIGY JÁCCON INKÁBB A PÖCSÉVEL, AZT INGERELJE, ÉS NE OKOZZON TÖBB KÁRT A MÁR OKOZOTTAK MELLÉ !!!!!!! EZ AZ ÖNMAGÁT "KIVÉTELESNEK" TARTOTT ÖNHITT, ÖNTÖMJÉNEZŐ ÁLLAM !!!!!!!+

kvadrillio 2014.07.06. 12:13:06

@conchita wurst: ...azt fogja előbb utóbb elérni ezzel a NAGYFEJŰ USA, HOGY MINDENKI MEGPRÓBÁLJA KIKERÜLNI , IZOLÁLNI ŐT (EZ BIZTOS, HOGY SIKERÜLNI FOG !) ÉS K.VÁRA MAGÁRA MARAD MAJD. ÉS ENNYI VOLT NEKI !
...ahogy Orbán anno mondta: az EU-n túl is van élet ! NU, AZ USÁ-N TÚL IS VAN ÉLET ! :)))))

kvadrillio 2014.07.06. 12:18:22

...jahhh...igen..., jóól tuggyuk, hogy ő a legerősebb, a legveszélyesebb, meg hogy csillagháborúra is képes, meg legyőzi még a kicsi zöld emberkéket is a tau-cetiről vagy a marsról, DE ! A VILÁG ORSZÁGAINAK A TÖOKE MÁR TELE VAN EZZEL A FENEGYEREKET JÁCCÓ, HELYI HÁBORÚKAT KIROBBANTGATÓ. ÉS EZEKBŐL HÁBORÚS VESZTESÉGEKBŐL MEGGAZDAGODÓ BALFASZTÓL !+ ....vetted USA ????
azért írtam, hogy figyejj má a világra, mert egyre jobban elveszti a tűrőképéességét !

....egy jó megfigyelő..........mongya esztet neked.

kvadrillio 2014.07.06. 12:27:04

...Rabszolgaság
Ez a lap egy ellenőrzött változatarészletek megjelenítése/elrejtése
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Rabszolgaság Brazíliában, Jean-Baptiste Debret festménye

A rabszolga olyan ember, akit megfosztottak személyes szabadságától, tárgyként kezelik és mint ilyen, valaki másnak a tulajdona. A rabszolgák adásvételének a neve rabszolga-kereskedelem. Fontos jellemző, hogy a szabadságtól való megfosztás fizikai vagy intézményesített erőszakkal történik, célja a gazdasági kizsákmányolás. Hivatalosan ma a rabszolgaság a világ minden országában megszűnt. Ennek ellenére sok ember él ilyen típusú függőségben......

...és a RABSZOLGATARTÓ STÍLUST LE KŐŐŐNE MÁR VETKÖZNI !!!!! KEDVES USA !!!!!!!:)

...HA JÓL EMLÉXEM MÁR MEGTÖRTÉNT A RABSZOLGA FELSZABADÍTÁS !......AVAGY, EGYESEK MÉG MA SEM TUDNAK MEGSZABADULNI ETTŐL A MÁNIÁTÓL ??????? A KIZSÁKMÁNYOLÁSTÓL ???!!!

zobod 2014.07.06. 12:34:45

Úgy tűnik, Oroszországnak csak a Krím kellett, a nacionalizmus csak szokás szerint a geopolitikai törekvések szolgálatába állított propaganda bullshit. Kelet-Ukrajnát azért taszították polgárháborúba, hogy legyen tárgyalási alap, alkupozíció amiből visszaléphetnek, cserében elfogadtatva a Krím annektálását. Kb. ez is lesz alighanem a vége, az új status quo, hogy a Krím orosz terület lesz, Kelet-Ukrajna pedig egy jövőben egy konfliktusfészek lesz, formálisan és többé-kevésbé valóságosan is ukrán fennhatóság alatt.

alfacharlybravo 2014.07.06. 12:40:10

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Gönz Árpád egy kitűnő műfordító és egyúttal egy magyar gyűlölő gazember politikus volt. Szóval egy libsi.

_most_ 2014.07.06. 13:07:55

Elég egyoldalú a poszt, és nem korrekt örülni annak, hogy a szomszédban emberek halnak meg, de az igazán vicces, ahogy a jobberek az oroszok seggét nyalják :D

grani 2014.07.06. 13:36:55

@_most_: A vicces meg, hogy a ballibcsik a nyugat barét ukrán nácik seggét nyalják :)

jogalany 2014.07.06. 13:40:05

@grani:
Óvatos lennék az Orosz - Kinai nagy barátságról hosszú távon ilyen pozitívan írni.
Kina nem felejti, hogy az Orosz tankok alig 800 km-re Pekingtől álltak meg politikai parancsra, mert előtte két védelmi vonalon is mint a vajon mentek át. Kinában évi 7,5 millió diplomás jön az üzleti életbe, de 3 millió nem kap már munkát, mehet hordárnak, taxi soförnek, stb. Nagy lesz a belső feszültség .........., vagyis Oroszország nem hisz a könnyeknek.
Az Orosz gazdaság jelenleg nem képes megtermelni az ország fenntartásához szükséges pénzt, azt a földkészleteiből pótolják (gáz és olaj). Ez herdálás, a jövő elherdálása. És ez kellhet Kinának is!

grani 2014.07.06. 13:50:05

@jogalany: Kína hosszú távon akkor is partner marad. Az orosz-kínai határ a leghosszabb. Kína ezer évekkel ezelőtt is ott volt és ezer év múlva is ott lesz. Kína ötezer éves történelmében az az alig két év évszázad, amíg az európaiak elnyomták és kirabolták őket, múló pillanat lesz. Kína mindig is a világ leggazdagabb országa volt és nemsokára megint az lesz.
Az orosz gazdaság fejlődéséhez pénzre, tőkére van szükség. Ezt elő kell teremteni valahonnan. Lehet úgy, mint azok a kevésbé szerencsés országok, akiknek nincs nyersanyaguk, hogy kölcsönöket vesznek fel az egykori gyarmattartóktól, lásd MO. és ezzel elherdálják a következő nemzedékek jövőjét.
Az oroszok más utat választottak. Nekik van tőkéjük, a földben, és ebből építkeznek, nem a következő generációkat adják el adósrabszolgaságba.

mrZ (törölt) 2014.07.06. 13:50:41

@grani:
Sem a bal sem a libsi nem nácibarát. Akikre te gondolsz, azok a báránybőrbe bújt cionácik.
A bal és a libsi nélkül közgép tetoválással a tarkódon robotolnál 16 órát, közgép sört innál, közgép löncshúst ennél, közgép diszóólban laknál és nyalnád a közgép rendőr kezét mikor meglegyint.

grani 2014.07.06. 13:58:26

@mrZ: Jaj, hát most mindjárt leborulok a ballibcsik előtt :) Felszabadítóim, megmentőim.
Azt is nektek, az áldásos tevékenységeteknek köszönhetjük, hogy most pont a közgépesek vannak már másodszor hatalmon és még sokáig ott is maradnak? Értem, ti vagytok azok akiket nem ért meg a társadalom és nem kedvel. Pont mint a szovjeteket, pedig azok is felszabadítók voltak :D

mrZ (törölt) 2014.07.06. 14:29:34

@grani:
A társadalom le van szarva, 95%-a hülyék aránya, ez adja az agyhalott konzervatív többséget. Jó helyen vagy, ezt érdemled.

_most_ 2014.07.06. 14:37:34

@grani: azért az oroszokat se kell félteni, az ukránokat folyamatosan nácizzék, miközben Európában szélsőjobboldali pártokat támogatnak, hogy megosszák Európát.

_most_ 2014.07.06. 14:48:39

@grani: az orosz gazdaság rendkívül sebezhető, lényegében a nyersanyageladástól függ az egész gazdaságuk, úgyhogy a helyükben nem zsarolnám az európai országokat azzal, hogy elzárják a gázt, mert ha az oroszok miatt nem tudnak majd fűteni az európaiak, azt nem fogják elfelejteni és majd vesznek máshonnan gázt, a nyugat már egész jól átvészelt egy hidegháborút, most is meg lesznek valahogy Oroszország nélkül, fordítva már nem biztos.

mrZ (törölt) 2014.07.06. 15:03:06

@_most_:
Az oroszok (ortodox) konzervatívok. Engem is meglepett hogy a nácizással próbálják magyarázni az ukrán helyzetet, van nekik sajátjuk épp elég.

Ez a szép az egészben: leomlanak a hamis dogmák, és láthatóvá válik a hazugságokra épített rendszerek valósága. Ezekhez képest strelkov puritán kommunista idealizmusa vonzó alternatívaként jelenik meg.

conchita wurst 2014.07.06. 15:05:50

@_most_: 'nyugat már egész jól átvészelt egy hidegháborút, most is meg lesznek valahogy Oroszország nélkül, fordítva már nem biztos.'

Jól hangzik csak Oroszország gazdasága pörög, a nyugaté meg nem.

Ukrajnáé meg összefosást produkált.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.07.07. 01:24:34

@maxval, a gondolkodó birca:

Ezért írtam kérdőjellel.

Ugyanakkor más posztokban érdekes módon azt szokták a fejéhez vágni, hogy politizált.

jogalany 2014.07.07. 01:47:02

Amikor az USA politikus asszonya sajtó előtt kijelenti, hogy 5 milliárd $ -ban van nekik eddig ukrajna és nem fogják veszni hagyni, mikor az USA sok sok pénzzel támogat orosz civilszervezeteket, ellenzéki csoportosulásokat, iszlám közösségeket, mikor ingyen szállít az kijevi hadseregnek hadfelszereléseket és lehet már a kiképzökőn és mühold információn kivül Academi harcosokat (felismertem az egyik páncéloson ülő katona kezében a volt Blackwout által is használt fegyvert, spciális amerikai roham fegyver), akkor ez a terjeszkedés nem válogat a végrehajtók között legyen az fasiszta vagy sem.
Egyébként aki azt hiszi, hogy fasiszta zsidó nem lehetséges annak jobb ha tudja, hogy Hitler (Alois Slikkgruber) nővére volt a bécsi zsidó gyermekotthon vezetője haláláig, két éven át, és ebben az időben volt Izrael területén fasiszta zsidó párt, tagjai masiroztak Haifában és énekelték, Észak Afrika Moussolinié, európa Hitleré, a közel kelet a mienk.
Tehát nem rassz kérdése, hogy ki milyen ideológiát vall magáénak.
grani
amit írsz az nem cáfolja a félelmet ami a Kina felé lehetséges. El is kezdte Oroszország a távol keleti területek benépesítését. Ez lesz majd az usa utolsó húzása az orosz ellen.

Vata fia János 2014.07.07. 06:36:26

Ha eddig nem tűnt volna fel, Putyin pácolja a nyugatot, és amikor eljön az ideje, lassú tűzön meg is süti.
süti beállítások módosítása