HTML

világnéző

Friss topikok

  • OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: Wikipédiás fals információkból összeollózott cikk. 1. BM-21-ek rég kivonásra kerültek. Kohótöltel... (2014.09.17. 08:59) Egy hétig se tartanánk ki az oroszok ellen
  • mrZ (törölt): A tűzszüneti tárgyalások a uki elnök kiugrási kisérlete volt. Befuccsolt, mert megérkezett (az ame... (2014.09.08. 23:41) Egy új Transzdnyeszter születése
  • Globetrotter2014: @mrZ: na igen azért ragadt nálunk egy rakás elavult MIG29es. Vagy akkor miért is? Az mond valamit... (2014.08.08. 17:02) Keleti zárás?
  • Orszag: @.Gordon Gekko.: A kínaiak pont a betelepülő-elszaporodó módszerrel szereztek területeket, különös... (2014.07.27. 12:43) Érdemes-e sarokba szorítani Oroszországot?
  • kuki123: Romániában majdnem 80 ezerrel csökkent a lakosságszám, papíron de valójában úgy 2 millió Magyaror... (2014.07.13. 14:53) Nagyot nőtt az EU népessége

Európa ostroma

2015.06.08. 09:39 KANADA

 

Egyre aktuálisabb téma a bevándorlók tömegeinek özöne Európába, útban egy jobb életet kínáló jövő felé. A menekült áradat megállíthatatlannak tűnik -  ebben az évben minden eddiginél több menekültre számítanak Olaszországban  -  és egyre inkább erősödik, több okból kifolyólag is.

Egyrészt Európa határai mentén teljes az instabilitás, Észak-Afrika és az egész Közel-Kelet forrong, Líbia a káosz felé tart, hacsak már nem ott van. Egyiptom nyugtalan időszakon van túl, Izrael gyakran háborúzik, Szíria a totális megsemmisülés szélén, akárcsak Irak. Élhetetlen országok ezek, sivatagos területtel, nem az emberi komfortnak megfelelő életkilátásokkal és hiper gyorsan növekvő népességgel. Az alábbi táblázat jól mutatja, milyen drámaian növekszik a népesség pont olyan országokban, amelyek nyilvánvalóan nem képesek eltartani ennyi embert és ami még rosszabb, megfelelő szocializációt sem tudnak biztosítani lakosaiknak, hiszen sokan állandó háborúban és nélkülözésben nőnek fel, napi rutin - iskola, munkába járás stb. - nélkül.

 

A szomszédos kontinensek és Európa  népességnövekedése 1990-2015

Forrás:http://www.census.gov/population/international/

 

Közel duplázódott a lakosság az arab államokban, miközben az életfeltételek nemhogy javultak, drasztikusan romlottak és a jövőbeli kilátások sem rózsásak. Viszont itt még nincs vége a történetnek, hiszen Európát másrészről Fekete-Afrika is nagy nyomás alatt tartja, ugyanis az ott található államok, talán még rosszabb helyzetben vannak az előbb említetteknél. Itt vegyük csak Nigériát, ahol 1990-ben 96 millióan laktak, ma pedig 183 millióan, hihetetlen számok ezek, de ez mind semmi, mert az előrejelzések szerint 2050-re ilyen ütem mellett 400 millióan fognak ott lakni, csak kicsit kevesebben, mint az akkori Egyesült Államokban! Egész Afrikát tekintve, pedig Európa messze lemarad. Ilyen kilátások mellett nem tudni meddig lehet bírni a nyomást, de egy biztos Európa nincs biztonságban! Ennyi embert már most lehetetlen integrálni és a helyzet, ahogy látható, a későbbiekben fokozódni fog.

Szólj hozzá!

Címkék: migráció vándorlás Európa

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagnezo.blog.hu/api/trackback/id/tr127525764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása